Vastgoedprijzen stijgen opnieuw 20/08/2010

Geplaatst 7 sep. 2010 06:36 door Patrik bseu

Uit recente cijfers van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie blijkt dat de prijzen voor huizen en appartementen in het eerste semester van 2010 met 5% zijn gestegen in vergelijking met de eerste helft van 2009.

De cijfers zijn gebaseerd op gegevens afkomstig van het Kadaster van de FOD Financiën en hebben betrekking op de verkopen onderhevig aan registratierechten.

Het jaar 2009 werd gekenmerkt door dalende vastgoedprijzen, in het bijzonder voor de woningen uit het duurdere segment van de vastgoedmarkt. Deze evolutie zette zich niet voort tijdens het eerste semester van 2010. Alle types van vastgoed kenden opnieuw een prijsstijging. In vergelijking met het eerste semester van 2009 stegen de prijzen voor huizen en appartementen ongeveer met 5%. Bouwgronden werden in de eerste 6 maanden van dit jaar met maar liefst 14% duurder. De verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië blijven ongewijzigd: een woonhuis in het Vlaams Gewest is nog steeds een pak duurder dan in het Waalse Gewest.

Meer gedetailleerde informatie omtrent deze cijfers kan u ook terugvinden op volgende website http://www.statbel.fgov.be/.

(Bron: Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie)

Comments